Известие

Collapse
No announcement yet.

Дайте идея това от какво е.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ще сгреша ли ако кажа че от всички алфови мотори боксера работи на газ най-добре

колега, смени си свещите. по 5лв бройката са. ако пак имаш проблеми - кабелите, те са 30лв комплекта. смени и горивния филтър.
    тогава ако не стане, ще го видиш тоя датчик. той е 15-тина лева, не са някакви страшни суми че да му мислиш.
    колата с вода ли е карана.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      ще сгреша ли ако кажа че от всички алфови мотори боксера работи на газ най-добре

колега, смени си свещите. по 5лв бройката са. ако пак имаш проблеми - кабелите, те са 30лв комплекта. смени и горивния филтър.
      тогава ако не стане, ще го видиш тоя датчик. той е 15-тина лева, не са някакви страшни суми че да му мислиш.
      колата с вода ли е карана.
      Да, ама да не е 1,7 16 V с BOSCH-овто ЕКУ
      sigpic
      Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
      FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Първоначално публикувано от Majed_146 Покажи съобщение
        Да, ама да не е 1,7 16 V с BOSCH-овто ЕКУ
        Аве моята като беше на метан, работеше по добре от на бензин и то без симулатор за предварение. с 12 лева минавах 200 км. Дали не е работила добре. И то не с инжекциаон а с обикновенна турска метанова радост.
        145 1.7 16V Boxer

Comment

Може да е добре на метан и без емулатори , но не е правилно Няма да споря с теб. Просто изхождам от личен опит с Bosch инжекция.

Едната е "М2.10.3"- като на 16В Боксера- само че на 2.0 ТС, а другата е по-новата версия "М2.10.4" на 1,6 и на 2,0 ТС. Проблемът е неправилна адаптация на Еку-то от това, че се кара с неправилна горивна смес на газ! В следствие на това колата не върви добре на бензин
          sigpic
          Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
          FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

е, не върви на бензин. колко -5-10км докато си оправи адаптациите. а и тая кола ще я караш на бензин единствено като ти свърши газта и то до най-близката газстанция. предлагам да не обръщаме темата пак на бензин срещу газ, който на каквото иска да кара.
            точка

Comment

Колеги ,днес видях нещо ,и ще опитам тук да ви го обясня за да не пускам нова тема и т.н.Значи както е капачката за сипване на маслото,15-20см надолу е пак нещо като гума или пластмаса.Та на тази макина,има два маркуча:един дебел и един тънък ,който върви ако не се лъжа към дроселовата клапа.Та на тази пластмаса,според мен,пъпката на която се надява тънкото маркучле е счупена,и съответно маркуча са го запушили защото играели оборотите.На мене не ми се вижда нормално да стои така и мисля че дава някакво отражение.Питам ви:Каква роля играе тази ,един вид система,и в/у какво рефлектира?
              Алфетка 145 Боксер1.6 103кс-Голееем бегач!!

Comment

това са маркучите за картерните газове. дебелия отива преди дросела, тънкия след него. ако тънкия е запушен от 2-те страни няма проблем. ако смуче въздух е съвсем нормално да играят оборотите. ако искаш да го възстановиш, купи един метален щуцер за вакум от газаджийски магазин и го навърти на мястото на пластмасовия.
                точка

Comment

Мерси колега,запушен е от едната страна другата си върви към дросела.Щом няма страшно ,ще почака ,че има по належащи неща.

Comment

Здравейте отново колеги!От днес официално съм газифициран.Наскоро купих от колегата Huntur ГИ,за който му благодаря, и вчера ми го монтираха.Първите ми впечатления,а и не само моето е такова ,е че работи по добре.Извиках предишния и собственик,все пак я карам отскоро а той 3г,и той остана изненадан че работи по добре. Много леко се усеща загуба на мощност,но това е и въпрос на донастройка.Все още си е пъргавелка.Ама и аз не съм и навъртял и никви километри де,дано да няма проблеми и да не създава грижи.

Comment

Кажи като я покараш колко ти барва разход, и на бензин как се държи. Дали е по зле има предвид.
                      145 1.7 16V Boxer

Comment

ще обадя,като я засека,ама да видим че нещо мастора неизлезна читав и утре пак на доктор ще я карам да я донастрой

Comment

Първоначално публикувано от danko123 Покажи съобщение
                          ще обадя,като я засека,ама да видим че нещо мастора неизлезна читав и утре пак на доктор ще я карам да я донастрой
                          Незнам аз за обикновенната метанова, толкова ми я настройваха че накрая сам си я настройх. Просто карам и върше винтилите и гледам в кое положение колата е най добре и гори най малко.
                          145 1.7 16V Boxer

Comment

Първоначално публикувано от infernus Покажи съобщение
                            Незнам аз за обикновенната метанова, толкова ми я настройваха че накрая сам си я настройх. Просто карам и върше винтилите и гледам в кое положение колата е най добре и гори най малко.
                            То и аз така само където не съм давал на никой да я пипа от както е сложена метановата и сам съм си я настройвал
                            МЕТАН

Comment

Здрасти колега,днеска засякох алфата за разхода на газ.Само в града,без да ходя на вън ми даде 14/100газ.Незнам нормално ли е,щото я карам от нас до работа и обратно или до детската градинка.Разтоянието е 1.6-1.8км и на практика си върви студена и според мен затова разхода е такъв.Едни казват че е нормално други колеги че съм луд.Е как на никой в нашия град колата не му гори повече от 10градско!!!!!!!!!!!

Comment

тя за 2км обръща ли на газ или направо палиш и превключваш. хубаво е да я засечеш на дълъг път за да си сигурен в разхода. на бензин с такова каране колко ти дава.
                                по принцип борбата с газовата е веднъж докато ти я настроят добре.
                                точка

Comment

Working...
                                X